Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ


Με αφορμή το μαχαίρωμα μαθητή σε λύκειο του Ηρακλείου Κρήτης.

Αυτό και αν είναι κατάντια, να μαχαιρώνονται σήμερα νέοι ώριμοι μαθητές λυκείου, αυτοί που σε ένα χρόνο θα ψηφίζουν , και θα εκλέγουν την κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Μου θύμισαν εποχές χούντας τότε που γινόταν προσπάθεια να ασχολούνται όλοι με τα αθλητικά ( χωρίς να τα καταφέρουν )για να μην ασχολούμαστε με τα ελλείμματα της δημοκρατίας την στέρηση δικαιωμάτων μας , και την καταπίεση των ιδεών και κάθε Έλληνα δημοκράτη από το φασιστικό καθεστώς της επταετίας.

Σήμερα τι φταίει????

Μήπως η απαξίωση των ιδανικών και του ορθού των προηγουμένων γενεών.
Μήπως η μόρφωση των νέων μας που δεν είναι σφαιρική άλλα ειδικευμένη, με αποτέλεσμα ο άριστος να μην είναι πάνω από όλα άριστος άνθρωπος και μετά άριστος στον τομέα του
Μήπως η απαξίωση των γνώσεων των πτυχίων .
Μήπως η αναξιοκρατία .
Μήπως η ρουσφετομανία , Δεν βάζει βάζουν πλέον μέσο για να κερδίσουν , αλλά μέσο για να μην αδικηθούν.
Μήπως η απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών , και των εκλεγμένων γενικώς.
Μήπως το μήνυμα **τίποτα δεν αλλάζει , και ότι είναι να έρθει θάρθει***
Μήπως αυτά και άλλα πολλά που μπορεί κανείς να πει ??

Προφανώς ΝΑΙ , ΑΛΛΑ αν είναι ετσι δεν βλέπουν οι νέοι μας ότι όλα αυτά είναι εκ του πονηρού για μην ασχολιούνται με τόσα άλλα σοβαρά που τους αφορούν.
Δεν βλέπουν ότι επίτηδες τους έχουν και ασχολούνται με αυτά και όχι με αυτά που πρέπει .

Επειδή τα χαμένα αυτά χρόνια που αφήνομε και χάνονται οι κατακτήσεις προηγουμένων γενεών θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας και χρόνος για να ξανακερδηθούν .
Ας καταλάβουν λοιπόν ότι πολλά από αυτά τα μηνύματα που γίνονται αποδέκτες , είναι πλασματικά και τους τα στέλνουν βάσει σχεδίου ετσι ώστε να γίνονται εύκολα υποχείρια του εκάστου κατεστημένου .
Το να γεμίζουν τους τοίχους με συνθήματα ΠΑΟ ΑΕΚ ΟΣΦΠ, είναι σαν να στέλνουν λουλούδια στους καταπιεστές τους ,ενώ κάθε ιδεολογικό σύνθημα ήταν και είναι μια γροθιά στο κατεστημένο, δυνάστη των ονείρων του κάθε νέου μας .
Οι νέοι μας είναι οι Ελλάδα του αύριο και έχουμε χρέος να τους αφυπνίζομε και καταλάβουν όσο γίνεται πιο γρήγορα ότι κάποιοι τους στρέφουν επίτηδες προς τα εκεί , για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους και τα συμφέροντα τους, που είναι εναντία στα συμφέροντα του λαού, εξασφαλισμένα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: