Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Και εδώ γίναμε τελευταίοι ( μόνο τα κτίρια χωρίς νοσηλευτές και γιατρούς)


Τα...μαύρα της τα χάλια έχει η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε χθες για τον ευρωπαϊκό δείκτη καταναλωτή για την υγεία κατά το 2009 η «Health Consumer Powerhouse».


Σύμφωνα με αυτή την έρευνα για το 2009 η Ολλανδία κατέχει μεταξύ των 33 ευρωπαϊκών χωρών το καλύτερο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη την Ευρώπη (875 βαθμοί). Την ακολουθούν η Δανία (819 βαθμοί) και η Σουηδία(811 βαθμοί).
Η Ελλάδα, με τους περισσότερους... αναλογικά προς τον πληθυσμό της γιατρούς (5.000 ανά 100.000 κατοίκους) κατέχει για την ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των πολιτών της, σ αυτό τον πίνακα την θλιβερή 23η θέση (600 βαθμοί) .
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για την προεκλογική περίοδο που ζούμε είναι η διαπίστωση ότι μέσα σ’ ένα μόνο χρόνο η Ελλάδα έχει κατέβει στον πίνακα αυτό για την ποιότητα της περίθαλψης της τέσσερεις ολόκληρες θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες από την Ελλάδα παρέχουν μεταξύ άλλων η Κροατία, η Ισπανία, η Εσθονία, η Τσεχία ,η Σλοβενία και η Κύπρος ενώ χειρότερες η ΠΓΔΜ ( 576 βαθμοί, μόλις 24 βαθμοί λιγότεροι από την Ελλάδα ), η Πορτογαλία ,η Αλβανία ,η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: