Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

δεν έχομε πιο σοβαρά θέματα εμείς????????

"Αγαπητέ Τρωκτικέ

Δεν «απαγορεύονται τα αγγελτήρια κηδειών στην Ιεράπετρα», όπως ανακριβώς έγραψες(δεν γράψαμε ανακριβώς.Άλλωστε επιβεβαιώθηκε.Άλλο που εσείς το χαρακτηρίζετε νεωτερικό.Πάντως έγινε), αναρτώντας ένα κείμενο της εφημερίδας που εκδίδει η Δημοτική Μειοψηφία της Ιεράπετρας («Διέξοδος»), η οποία θέλησε να...
«ξαναζεστάνει» παραπλανητικά ένα θέμα που δημιούργησε μια, μονίμως πικρόχολη απέναντί μας, τοπική δημοσιογράφος, το οποίο έχει ήδη συζητηθεί.

Όπως θα διάβασες στην Ανακοίνωση που σου έστειλα και ανάρτησες πριν είκοσι (20) μέρες, στην Ιεράπετρα αποφασίσαμε, πέρα από την αντιμετώπιση της αφισορύπανσης, να ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ τα αγγελτήρια θανάτων και μνημοσύνων από τις αφίσες των αοιδών, των τσίρκων κ.λ.π., επειδή την υφιστάμενη κατάσταση τη θεωρούμε ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ για τους προσφιλείς μας νεκρούς.

Έτσι, τοποθετήσαμε σε κατάλληλα σημεία της πόλης καλαίσθητους κυλινδρικούς μεταλλικούς πίνακες (σταντς – συνημμένη φωτογραφία), προκειμένου να αναρτώνται σ’αυτά, ΜΟΝΟ αγγελτήρια κηδειών και μνημοσύνων, από τα τρία (3) Γραφεία Τελετών.

Ποιος στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος δεν συμφωνεί με αυτήν την κίνησή μας;

Το πολυσυζητημένο, λοιπόν, πρόστιμο, επιβλήθηκε από τον Δημοτικό Επόπτη Καθαριότητας, όχι βέβαια στους συγγενείς του εκλιπόντος όπως γράφτηκε ή αφέθηκε να εννοηθεί, αλλά στην Επιχείρηση – Γραφείο Τελετών, που αγνόησε τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας και Εμφάνισης.

Σημειώνω ότι, πριν την επιβολή προστίμων, υπήρξε ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και προειδοποιήσεις σε περιπτώσεις παραβάσεων.

Διαπίστωσα, ακόμα, ότι ανάρτησες και επόμενο κείμενο της εφημερίδας της Δημοτικής μας Μειοψηφίας, η οποία θεωρεί ότι είναι εντροπή («αιδώς Αργείοι», γράφει) η πρότασή μου να δημοσιοποιούνται από τα Τοπικά Μ.Μ.Ε. τα μνημόσυνα και οι κηδείες, μέσα στη «ζώνη» των τοπικών ειδήσεων, ώστε να περιορίζεται η ανάγκη ανάρτησης αγγελτηρίων, δηλ. η αφισορύπανση.

Τι να κάνουμε;

Υπήρχαν και, δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που, ο,τιδήποτε νεωτερικό το θεωρούν πάντα εντροπή!!
Πώς τους χαρακτηρίζουμε;;

Ιεράπετρα, 10-9-2009 Ευχαριστώ

Μανώλης Μαστοράκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας"

για τα προβλήματα μας δεν εχουν χρονο τα μέσα για τα κηδειόχαρτα ολοι μπορούν να ασχοληθούν ...............μεγαλε Ελληνα πως αντέχεις??????????

Δεν υπάρχουν σχόλια: