Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΑΞΙΟΙ ΕΠΑΙΝΩΝ

7η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων.
Ο «ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ» ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ
Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» υποδέχεται τη φλόγα των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών την Κυριακή 30 Αυγούστου 2009 στο Δήμο Σητείας, σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας και το Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σητείας.

Η υποδοχή της φλόγας θα γίνει αρχικά στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Λάστρου στις 16:30 το απόγευμα και από ’κει θα ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία με τη συμμετοχή εθελοντών, οι οποίοι θα μεταφέρουν τη φλόγα. Η συγκεκριμένη διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι: Σφάκα – Τουρλωτή - Έξω Μουλιανά – Χαμέζι – Σκοπή – Σητεία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής η πομπή θα σταματάει στα χωριά όπου θα πραγματοποιούνται σύντομες ομιλίες και χαιρετισμοί ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Όταν η φλόγα θα φθάσει στη Σητεία, οι εθελοντές θα τη μεταφέρουν ως την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Εκεί περίπου στις 7 το απόγευμα σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί, θα γίνουν χαιρετισμοί επισήμων και ομιλία από τους εκπροσώπους των διοργανωτών σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων. Στη συνέχεια τοπικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος στο Δήμο Σητείας για να αναδειχθεί η προσπάθεια που καταβάλλεται εκεί όλα αυτά τα χρόνια στην προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και να τιμηθεί ιδιαίτερα η προσφορά του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σητείας Πρωτ/ρου Γεωργίου Γουλιέλμου, ο οποίος πραγματικά υποστήριξε την ιδέα της διοργάνωσης της φετινής Λαμπαδηδρομίας στο Δήμο Σητείας.

Η φλόγα στις 30 Αυγούστου 2009 θα διανυκτερεύσει στη Σητεία. Την επόμενη ημέρα θα συνεχίσει το ταξίδι της περνώντας από τα χωριά Πισκολέφαλο και Μαρωνία τα οποία θα «παραδώσουν» τη φλόγα του Εθελοντή Αιμοδότη στο Δήμο Ιεράπετρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: