Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αλάζουν όλα από την πρώτη ώρα.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.


ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΠΕΡΊΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΖΩΉ ΜΟΥ ΝΑ ΔΩ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ . Μπράβο !!!!!!!!!!

Με τις φράσεις αυτές ξεκίνησε την ενημέρωση του προς το υπουργικό συμβούλιο, ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε τη δημόσια διοίκηση «ευνουχισμένη, φοβισμένη και ευθυνόφοβη», σημειώνοντας ότι «έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση πως η δημόσια διοίκηση είναι ανίκανη να διεκπεραιώσει και να υποστηρίξει το έργο της».

«Οι υπουργοί έχουν την τάση να περιβάλλονται από τους μετακλητούς συνεργάτες τους, πρέπει να εμπιστευθούν τη δημόσια διοίκηση και με λίγη υπομονή θα δουν τα στερεότυπα να ανατρέπονται».

«Η ΕΕ, εδώ και χρόνια, έχει υιοθετήσει το μοντέλο διοίκησης, μέσω υιοθέτησης στόχων, πρακτική που ψήφισε και η Βουλή τον Φεβρουάριο του 2004, όμως έκτοτε αυτή η πρακτική προχωρά αργά», ανέφερε ο κ. Καμίνης.

«Η δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι χειραφετημένη, όχι αυτονομημένη, ενώ δεν είναι δυνατόν κάθε κυβερνητική αλλαγή να ισοδυναμεί με μια "μικρή Μεταπολίτευση"», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Εκανε λόγο για την αναγκαιότητα λήψης αναγκαίων αποφάσεων στο μεταναστευτικό, καθώς όπως είπε, «θα συνεχίσουν να έρχονται για χρόνια παράνομοι μετανάστες». Τάχθηκε υπέρ της πρόβλεψης ενός «ενδιάμεσου σταδίου», πρώτα-πρώτα με οριοθέτηση της έννοιας του πολιτικού ασύλου, ωστόσο από την άλλη, υπογράμμισε, «δεν μπορεί να δοθεί το μήνυμα ότι όποιος έρχεται εδώ, νομιμοποιείται».

Ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρθηκε σε καταγραφή των μεταναστών, παροχή δυνατότητας να συναλλάσσονται με τη δημόσια διοίκηση, τουλάχιστον σε επίπεδο υγείας και πρόνοιας, και σε άσκηση πίεσης επί των ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να επιμεριστεί το βάρος της μετανάστευσης.

Όσον αφορά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών πρότεινε τη μετατροπή τoυς σε «υπηρεσία μιας στάσης», μέσω της περαιτέρω ανάπτυξής τους, ενώ σε ό,τι αφορά τη χρήση πληροφορικής στις διάφορες υπηρεσίες, τόνισε ότι αυτό έχει ως όριο τη «στιγμή», που θα πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του στο υπουργικό Συμβούλιο, λέγοντας πως είναι στη διάθεση όλων των υπουργών για επιμέρους και εξειδικευμένη ενημέρωση για τα, ανά υπουργείο, προβλήματα.
Από το http://krmns.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: