Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Η ΔΕΥΑΙ και η γενεά των 700 ευρώ....


Πάνω από 8 ώρες κράτησε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο με κεντρικό θέμα την κατάργηση της ΔΕΥΑΙ και ενσωμάτωση των υπαλλήλων της στον Δήμο.


Με πολλές στιγμές έντασης και γενικά μια φορτισμένη ατμόσφαιρα ψηφίστηκε τελικά απόψε στις 19.00 η παύση της λειτουργίας της δημοτικής επιχείρησης.



Τι και αν κουβέντιασαν επί πολλές ώρες , τι και αν επιστρατευτήκαν συνδικαλιστές της Πανελληνίας ομοσπονδίας εργαζομένων ΔΕΥΑ, τελικά δεν μπόρεσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Ι να πεισούν τους συμβούλουςτης πλειοψηφείας για παράταση της απόφασης.

Πάντως αλήθεια είναι οτι το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων δεν ήταν και το καλύτερο....και αυτό ήταν τελικά και το τρωτό σημείο τους....

Ο δήμαρχος Μ.Μ δήλωσε αρκετές φορές ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει άνεργος…και οτι και οι 38 θα απορροφηθούν σε υπηρεσίες του δήμου.

Οι Εργαζόμενοι πάντως τον κατηγόρησαν ότι έχει προσωπικές εμπάθειες με ορισμένους εργαζόμενους που είχε ως αποτέλεσμα την κίνηση του αυτή.



Οποία και να είναι η αλήθεια οι πολίτες του δήμου είναι προβληματισμένοι με την εξέλιξη αυτή μιας και αγωνιούν για το αν είναι μια απόφαση που τελικά θα τους ωφελήσει .
………………………….από http://gerapetro.blogspot.com/?spref=fb

Σχόλια Νοτιοανατολικός :
Όλοι κρινόμαστε στην ζωή ανεξαρτήτως αξιωμάτων και θέσεων . Και θα πω δυο σκέψεις που έκανα όπως άκουγα τους ομιλητές στο Δ.Σ. του Δήμου Ιεράπετρας με την ελλειπή ενημέρωση που έχω επί του θέματος . Εύχομαι να αποδεικτή σωστή η απόφαση της Δημοτικής πλειοψηφίας, από πλευράς οικονομίας για το εισόδημα κάθε συντοπίτη μας . Κατά τα άλλα έμειναν πολλά αναπάντητα ερωτήματα π.χ. α) δεν μας έπεισαν ούτε οι άρχοντες του τόπου ,ούτε οι εργαζόμενοι ότι έκαναν προσπάθεια να βελτιωθούν τα κακώς κείμενα στην Δ.Ε.Υ.Α.Ι. , β) διαπιστώσαμε ότι κάποιοι έκαναν δικό τους παιγνίδι στην ΔΕΥΑΙ και από πλευράς εργαζομένων και από πλευράς Δήμου. , γ)Ο αιφνιδιασμός από πλευράς Δημοτικής πλειοψηφίας είναι απαράδεκτος και δεν τιμά κανένα., δ) Ο χρόνος που έγινε αυτή η ενέργεια δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, και χωρίς διαβούλευση και ζύμωση στην κοινωνία με πείθει ότι κάτι μας κρύβουν, ή κάτι φοβόντουσαν οι Άρχοντες του τόπου μας. ε) Η επίκληση των ακριβών μισθών των εργαζομένων , μου δημιουργεί λύπη ,διότι η αγωνία τους δεν εκφράστηκε με το ίδιο έντονο τρόπο για την γενιά των 700€ , τους ανασφάλιστους των stage , τους ανασφαλίστους τετράωρους εμποροϋπάλληλους που δουλεύουν έξι και ώρες ,τους άνεργους σπουδαγμένους και μη νέους του τόπου μας , αλλά ούτε για τους διπλόμισθους αξιωματούχους του Δήμου μας. ( Να επιλέγουν οι δήμαρχοι αντιδήμαρχοι μια από της δύο μισθοδοσίες και να αφήνουν την δουλειά τους για την διάρκεια της θητείας τους ).
Είδα την χαρά κάποιων για ισότητα προς τα κάτω των δικαιωμάτων των εργαζομένων που οι ίδιοι είχαν δώσει όπως άκουσα, και είναι και της μόδας μάς είπαν χωρίς ντροπή ( θα το κάνουν και οι βουλευτές μας), εεεε να γίνομε όλοι των 700€ εμποροϋπάλληλοι ή ξενοδοχοϋπάλληλοι και έτσι θα λύσετε τα προβλήματα των κάθε λογής επιχειρήσεων , και εργοδοτών ( του κεφαλαίου δηλαδή) , και θα γίνετε και παράδειγμα για τους ιδιώτες ……… αλλά αυτό ακριβώς είναι που θα κάνει τα παιδιά σας να επαιτούν αξιοπρεπή δουλειά στον τόπο τους όπως οι Αλβανοί την προηγούμενη δεκαετία στο διασταύρι του Μαρινόπουλου . ( δεν έχω τίποτα με τους οικονομικούς μετανάστες ) ΣΗΜΕΡΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ Η ΝΟΤΙΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ

1 σχόλιο:

Ierapetriths είπε...

Αγαπητέ Omalosier είδα την αναρτηση που ανέβασες απο το gerapetro.blogspot.com και με την σειρά μου αντέγραψα το σχόλιο σου στην αρχική ανάρτηση...
για το θέμα...συμφώνω σχεδόν απολυτα μαζί σου και δεν θα επανέλθω.

Καλά "ανέβασματα'

ierapetriths @ Ιεράπετρα blog