Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ουρές αναμονής .......... έλεος .!!!!

Ουρές αναμονής παντού , χαμένος χρόνος παντού, θυμίζει η όλη κατάσταση στρατιωτικό καψόνι του 70, ανάπαυση –προοοσχή !!! Πάει στην τράπεζα ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας : στην αναμονή περιμένετε κύριε στην σειρά, πάρτε νούμερο. Πάει να κάνει μια εξέταση ο ασθενής, κλείσε ραντεβού και έλα αν ζεις πάλι όμως : στην αναμονή περιμένετε κύριε στην σειρά, έχουμε έκτακτο προηγείται. Πάει στο ταχυδρομείο να πάρει το δέμα με τα ανταλλακτικά να βγάλει μεροκάματο ο τεχνίτης : στην αναμονή περιμένετε κύριε στην σειρά, στον δρόμο, στην βροχή , στον ήλιο ( φωτογραφία ταχυδρομείο Ιεράπετρας).
Τόσος χαμένος χρόνος , από τον Έλληνα , τόσο εκμετάλλευση από κάποιους ακόμα και της αξιοπρέπειας πολλές φορές του κάθε ανθρώπου, κόλπα του μάρκετινγκ, η κάτι άλλο .
Σήμερα που όλα είναι μετρήσιμα μεγέθη , δεν θα πρέπει νομικά να υπάρξει και νόμος που θα υποχρεώνει τον όποιο εργοδότη να παρέχει και άλλο υπηρέτη , όταν η ουρά αναμονής είναι τόσηηηηηηη !!!!! ( υπάρχει μάθημα ουρές αναμονής που μας δίνουν λύσεις ).Τόσους συμβούλους και παρασυμβούλους πληρώνει ο ελληνικός λαός, τι κάνουν αλήθεια με τι ασχολούνται όταν πληρώνουμε συνεδρίες άλλο ένα μισθό το μήνα στον καθένα ??
Και μετά μιλάμε για παραγωγικότητα , για σύγκριση με τους ευρωπαίους , αα και για όλα μας φταίει η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, μια και είναι το τελευταίο οχυρό που στέκουν κάποια εργασιακά δικαιώματα , άρα στόχος για όλους που θέλουν εργαζόμενους χωρίς ωράριο , χωρίς δικαιώματα , χωρίς αξιοπρέπεια και προσωπικότητα υποχείρια στις ορέξεις των. Μήπως πάμε σε άλλη εποχή τέρμα οι εργαζόμενοι μήπως μας θέλουν Δούλους, εμάς και τα παιδιά μας. Ας μην καταπίνουμε αμάσητη τροφή ότι μας λένε ας το βασανίσουμε και λίγο για το συμφέρον των παιδιών μας ΠΡΕΠΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: