Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Μακρύ Γιαλός - Ρέθυμνο . Συνδέονται η εξαφάνιση της φοιτήτριας με την απαγωγή του καθηγητή ???


Με διακριτικότητα και συντονισμένες ενέργειες, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και στελεχών της Αστυνομίας στο Ρέθυμνο, εξετάζουν... υπόθεση απαγωγής στο νομό Λασιθίου, ενός άνδρα 50 ετών, καθηγητή πανεπιστημίου στο Manchester, υπόθεση που μάλλον σχετίζεται με την εξαφάνιση της 20χρονης φοιτήτριας Αγγελικής Σταυρουλάκη από την Ασή Γωνιά Χανίων.

Η απαγωγή έγινε στην περιοχή Κουτσουρά στο Λασίθι.

Οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου, που έχουν αναλάβει την προανάκριση για την υπόθεση, εκτιμούν πως η απαγωγή είναι συνέχεια της υπόθεσης της εξαφάνισης της 20χρονης κοπέλας.

Μέλη της στενής, αλλά και της ευρύτερης οικογένειας Σταυρουλάκη, καθώς επίσης και φίλοι της φοιτήτριας, κλήθηκαν να καταθέσουν σχετικά με όσα γνωρίζουν για τη γνωριμία του καθηγητή με την Αγγελική, που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συμβεί στην ταβέρνα των γονιών της.

"Κλήθηκαν άπαντες να καταθέσουν. Και υπάρχει σοβαρός λόγος που συνδέει την απαγωγή με την οικογένεια της φοιτήτριας", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας στο Ρέθυμνο. 

Σχετικά με την εξαφάνιση, τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φέρουν τον πανεπιστημιακό να έχει απαχθεί την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι, από δύο άνδρες, που, διά της βίας τον επιβίβασαν σε πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Η αστυνομία ενημερώθηκε από συγγενή του καθηγητή, ενώ, σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο του ανέφερε ότι "αν δεν τηλεφωνήσει η Αγγελική Σταυρουλάκη στους οικείους της, ο 50χρονος δεν θα επιστρέψει στην οικογένειά του".

Η υπόθεση της απαγωγής, που συνέβη στο Λασίθι, ερευνάται από την αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου στο πλαίσιο των ερευνών για την εξαφάνιση της 20χρονης φοιτήτριας, η οποία αγνοείται από τις 18 Φεβρουαρίου του 2010.

Την εξαφάνιση του 50χρονου, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ στο Ρέθυμνο, τη συνδέουν με την Αγγελική Σταυρουλάκη διότι το ίδιο ακριβώς διάστημα ο αδερφός της Αγγελικής είναι εξαφανισμένος και παρά τις κλήσεις, από πλευράς της Αστυνομίας, να παρουσιασθεί, δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

"Καλούμαστε,λοιπόν,να συνθέσουμε τα δύο αυτά περιστατικά, τις δύο εξαφανίσεις - κατά τη γνώμη μας - και να βρούμε την άκρη στην εξαφάνιση και του καθηγητή Πανεπιστημίου, αλλά και της Αγγελικής",δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: